Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Almaecet

Nemrégiben a neten rátaláltam egy könyvre, melyet D.C. Jarvis fül-orr-gége szakorvos írt és 1958-ban az Egyesült Államokban adott ki. Azóta szinte az egész világon kiadták ezt a könyvet. Bár a szerző eredetileg lányának szánta a könyvet, utóbb derült ki milyen óriási szükség van ilyen, és ehhez hasonló saját tapasztalatokon és megfigyeléseken alapuló, a népi gyógyószatot figyelembevevő írásokra.

Jarvis úgy tartja, hogy az emberi  test kb .5x20 , azaz 100 évre van kalibrálva. Ahhoz, hogy nemcsak szellemlig, de fizikálisan is aktívak legyeünk 70 év fölött, a táplálkozásra is nagy hangsúlyt kell fektetnünk. A természettel együtt élők hamar rájöttek arra a tényre, hogy testüket a talajjal hasonlítsák össze. A talajt is a természet törvényei szerint kell gondozni, megmunkálni, javítani. Ugyanígy kell gondozni, és karban tartani testünket is. Szervezetünk ellenállóképessége nagyrészt a magunkhoz vett táplálékok és folyadékok ésszerű megválasztásából, és a belélegzett levegő minőségétől függ.

Az almaecet egy természetes vitamin és ásványi anyagforrás, melynek számos jótékony hatása ismeretes. Használják bőrproblémákra, izületi gyulladásokra, bőrpanaszokra, csontritkulás megelőzésére, anyagcsere folyamatok gyorsítására, érelmeszesedés megelőzősében.

Most úgy döntöttem magam is kipróbálom....

Az elkövetkező hetekben  ezzel kapcsolatosan saját tapasztalataimat szeretném megosztani a kedves olvasókkal.

 
Joomlaportal Facebook Box